Mert utazni mindenképpen jó, de csak okosan érdemes...

Utazz Okosan Blog

Utazz Okosan Blog

Úti célok - Mi is lesz itt?

2019. április 30. - Utazz Okosan Blog

9234684027_be9e9182b4_z.jpgEz alatt a menüpont alatt olyan posztokat, posztsorozatokat fogtok találni, melyek egy adott országba, vagy annak egy tájegységére kalauzolnak majd el. Egész országokat bejárni legtöbbször lehetetlen egy-egy posztban vagy posztsorozatban, már ha nem Luxemburgról vagy Liechtensteinről beszélünk, de például ha azt írnánk, hogy az Egyesült Államokat bemutatjuk, akkor az felelőtlenség lenne. Próbálunk olyan helyeket választani célpontul, amely érdekesebbek a magyar közönségnek is, vagy azért, mert híres vagy éppen azért, mert méltatlanul nem az. Vannak ugyanis olyan pontjai a bolygónknak, ahova érdemes lehet elutazni, mégsincs rajta a fő turista célpontok térképén, vagy azért, mert nem kap elég promóciót vagy azért, mert viszonylag nehezebben elérhetőek el, vagy kényelmetlenségekkel járhat oda elutazni, esetleg még nem épültek ki a tömegturizmus feltételei.

Első célpontjaink egyből olyanok lesznek, amelyek közelébe számos magyar utazik, viszonylag könnyen elérhetőek, mégis nincsenek megfelelően promotálva, így a legtöbben nem is hallottak róluk. De fogunk kalandozni Ázsiában, Amerikában és persze Európában is, ahogy mind az öt kontinensre ellátogatunk majd idővel.

Ezek a leírások lehetnek ötletadók, vagyis felhívhatják a figyelmet, hogy van egy olyan pontja a világnak, amire a Te is kíváncsi lehetsz, csak elkerülte eddig a figyelmedet, de segíthet abban is, hogy mit érdemes megnézni, milyen az úti cél, amiről már egy ideje álmodozol. Ez utóbbi esetben, lehet, hogy ezek a leírások adják meg az utolsó lökést, hogy pakolni kezdjél a bőröndbe. És persze azoknak is szánjuk ezeket a leírásokat, akik nem azért olvassák őket, mert elutaznak majd ide, bármi is legyen az oka ennek, mégis szeretnék megismerni ezeket a helyeket, legalább virtuálisan. Hiszen erről is szólna az internet, az ismeretek átadásáról.

Mindenkit várunk szeretettel, utazzatok velünk! Mert utazni jó!

(Borítókép: Jenifer Corrêa on Visual hunt / CC BY)

süti beállítások módosítása