Mert utazni mindenképpen jó, de csak okosan érdemes...

Utazz Okosan Blog

Utazz Okosan Blog

Európa legszebb karácsonyi vására - Advent Bazilika (2019)

2019. december 15. - Utazz Okosan Blog

Egy utazási blog szerkesztő-szerzőjét nem érheti nagyobb szakmai öröm, mintha a hazája turisztikai sikeréről számolhat be, hiszen bármennyire is a legfőbb hobbink az utazás és bármennyire is akkor érezzük magunkat elemünkben, amikor utazni indulunk, Magyarország sikerei a mi sikereink is. Boldogan írom le, hogy hazánk, fővárosunk egy újabb turisztikai elismerést gyűjtött be: az Advent Bazilikát választották a European Best Destinations utazási oldal által meghirdetett szavazáson a legszebb karácsonyi vásárnak. 

Az utazási oldal az elmúlt években rendszeresen meghirdette a karácsonyi vásárokra történő on-line szavazást. Nem volt ez másképpen idén sem. Több, mint 280 ezer szavaz érkezett az on-line felhívásra és a 2019-es év végre meghozta a magyar sikert, a legtöbben a budapesti Advent Bazilika vásárt szavazták meg Európa legszebbjének.

Már az ezt megelőző évben is a dobogó második fokán végeztünk az észt Tallinn városa mögött, idén azonban Kende-Hoffher Krisztina Facebookon közzétett felhívása, melyhez több sajtóorgánum is csatlakozott, meghozta az eredményét és a csodálatos budapesti helyszín az év legszebbike lett Európában. 

Ebben az évben Bécs, Gdansk (Lengyelország), Brüsszel (Belgium) és Montbeliard (Franciaország) karácsonyi vására fért be a budapesti mellett a szavazatok alapján a legjobb ötbe. Aki kíváncsi a teljes húszas listára, megtekintheti a European Best Destinations oldalán, ahol álomszép fényképeket is találhatnak a helyszínekről.

Meg kell említenünk, mert magyar vonatkozása ennek is van, hogy a listán 8. helyen a romániai Kolozsvár, a 10. helyen pedig a szerbiai Újvidék karácsonyi vására is szerepel, a 19. helyre pedig még Pozsony is kvalifikálta magát. A magyar, osztrák, lengyel, román, szerb és szlovák helyszínek mellett, belga, francia, svájci, holland, német, cseh, olasz és angol vásárok kerültek be az első 20 helyezett közé, egyes országok több vásárral is képviseltetik magukat a legjobbak között.

Néhány napja mi magunk is jártunk a Bazilika Adventen, annak meglátogatása mellett nem titkoltan azzal a céllal is, hogy egy rövid posztban beszámoljunk róla, azonban az, hogy a vásár ezt a rangos címet megnyerte, arra sarkallt minket, hogy gyorsan összeállítsuk cikkünket és néhány képet is megosszunk olvasóinkkal, amit kicsit lejjebb meg is teszünk.

Aki pedig még nem járt a Bazilika előtti csillogásban, és kedve lenne meglátogatni Európa immáron legszebbnek választott karácsonyi vásárát, nem késett le semmiről, 2020. január 1-ig még megteheti. És, hogy pontosan milyen élményekre illetve programokra számíthatunk (mert ezek is vannak), arról a rendezvény oldalán olvashatunk. Reméljük, hogy nagyon sok külföldi is kedvet kap az ide látogatásra, hiszen odakint a magyar szó mellett angol, spanyol és francia szavakat is örömmel hallottunk.

Néhány szót az árakról, nos, azok magasak, leginkább nekünk magyaroknak. Egy puncs valamilyen tömény itallal 1200-1800 Ft (attól függően, hogy mit kérünk bele), az ételek sem a sarki "kis koszos" ártábláján szereplőkhöz hasonlóak, az árusok által árult karácsonyi csecsebecsék is leginkább a Váci utca árait juttatják eszünkbe. Azonban ha egy külföldi szemével nézzük, akkor nem is lesz olyan vészesen drága, Európa legszebb karácsonyi vásárában egy alkoholtartalmú puncs 3,5-5 €s áron nem kiemelkedően magas, nem hiszem, hogy például valamelyik francia, holland vagy angol vásárban olcsóbban kaphatnánk meg ezeket a dolgokat.

Most pedig következzenek befejezésül az általunk készített képek, jobb oldalt rövid leírással:

 

Boldog Karácsonyt és csodálatos új évet kívánunk minden kedves Olvasónknak, köszönjük szépen, hogy az elmúlt hónapokban megtiszteltek minket, hogy a posztjainkat olvasták, köszönjük az Index.hu illetve a Blog.hu szerkesztőinek, ha a címlapon lehettünk. Valószínűleg még idén is jelentkezünk poszttal, posztokkal, de azt gondolom, hogy erről a meseszép és immáron kitüntetett karácsonyi vásárról készült poszt végén nem lehet nem boldog ünnepeket kívánni. 

fb_jel.jpgAmennyiben tetszett ez a poszt vagy bármelyik másik, kérjük, keressétek fel a Facebook oldalunkat, ahol mindig friss híreket találtok a blogról illetve ide kerülnek ki az itt meg nem jelenő anyagok. Amennyiben gondoljátok és ráklikkeltek a Tetszik gombra, azt pedig külön köszönjük.  

Jogi közlemény: blogunk semmilyen formában nem kapott támogatást a Bazilika Advent szervezőitől vagy hozzá köthető személyektől, ahogy a European Best Destinations utazási oldaltól sem. Cikkünk azért íródott, mert - bár imádunk utazni -, semmi nem tölt el nagyobb örömmel, mintha nemzetközi szinten elismerik vagy felfigyelnek gyönyörű hazánk és fővárosunk értékeire. 

A bejegyzés trackback címe:

https://utazzokosan.blog.hu/api/trackback/id/tr8915350820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása