Mert utazni mindenképpen jó, de csak okosan érdemes...

Utazz Okosan Blog

Utazz Okosan Blog

Wizz Air Hírek - 2020. szeptember 7-9.

2020. szeptember 10. - Utazz Okosan Blog

Zajlik az élet a Wizz Air háza táján, az elmúlt három napban, három különböző hírt olvashattunk a légitársasággal kapcsolatban, ezekből szemlézünk az alábbiakban.

2020. szeptember 7.A Wizz Air Abu Dhabi, az Egyesült Arab Emírségek legújabb nemzetközi légitársasága bejelentette, hogy megérkezett flottájukhoz az első korszerű Airbus A321neo repülőgép. A vadonatúj légitársaság nemrégiben nemzeti légitársasági státuszt kapott az Egyesült Arab Emírségek kormányától. Az első Airbus A321neo gépet hamarosan további ugyanilyen típusú, egyedi Abu Dhabi festésű gépek is követik majd, a Wizz Air Abu Dhabi tájékoztatása szerint a flotta ilyen repülőkből fog állni, mivel ezek a régiós versenytársakhoz képest a legkisebb ökológiai lábnyomot és a legalacsonyabb költségszintű működést teszik lehetővé.

A légitársaság célja, hogy az Egyesült Arab Emírségek központját Európa és - ami nagyon jó hír - más kontinensek városaival is összekössék, mindezt megfizethető áron. Az első célpontok közt szerepel Alexandria, Athén, Kutaiszi, Lárnaka, Odessza és Jereván, de később az új gépek érkezésével újabb úti célok bejelentése is várható. 

Azt megjegyezzük, hogy a Konzuli Szolgálat honlapja szerint turista célú beutazás Magyarországról Abu Dhabi-ba nem lehetséges, de a vírushelyzet vége illetve ezen korlátozás eltörlése után érdekes célpontok válhatnak  elérhetővé Budapestről Abu Dhabi átszállással, a Wizz Air-től megszokott kedvező árakon. Mi a magunk részéről mindezt nagyon várjuk, hiszen maga az emírség is megér egy csodálatos kirándulást, hiszen itt található többek között a világ egyik legszebb iszlám épülete, a Zájed sejk mecset (vagy Fehér mecset).  

wizz_air_abu_dhabi3.jpg

A Wizz Air Abu Dhabi légitársaság új Airbus A321neo repülőgépe
(Forrás: Wizz Air / a Wizz Air engedélyével)

2020. szeptember 8-án - pedig a Wizz Air bejelentette, hogy megnyitja 36. bázisát Cataniában. 2020. októberétől a légitársaság két Airbus A321 típusú repülőgépe áll szolgálatba Catania repülőterén. A már elérhető 15 úti cél mellett (melyek között megtalálhatjuk Budapestet is) 2020. októberétől a Wizz Air 5 új útvonalat indít Cataniából a következő célpontokra: Róma Fiumicio, Bologna, Velence, Memmingen/Nyugat-München és London Luton repülőterére, így a szicíliai városból már 20 célpont lesz elérhető.

Örömmel jelentem be a Wizz Air 36. bázisának megnyitását a Catania Fontanarossa repülőtéren, amely öt új útvonal elindítását teszi lehetővé, így már összesen 20 járatot üzemeltetünk Cataniából. Pontosan egy héttel azután ünnepelhetjük új bázisunk megnyitását, hogy bejelentettük első olaszországi belföldi járatainkat Milánó-Malpensa repülőtere és Catania, valamint Palermo között. Az új bázis 2 Airbus A321 típusú repülőgéppel, rendkívül alacsony árakon biztosít utazási lehetőséget belföldi desztinációk és európai városok között egyaránt, továbbá támogatja a helyi gazdaságot és munkahelyeket teremt ebben a kritikus időszakban. Utasainkat fokozott higiéniai védőintézkedésekkel és a WIZZ kiemelkedő fedélzeti szolgáltatásaival várjuk Európa legzöldebb repülőgépeinek fedélzetén.

- mondta a cataniai sajtótájékoztatón George Michalopoulos, a Wizz Air kereskedelmi igazgatója.

A Wizz Air lépése bátornak nevezhető, hiszen mint ezekből a hírekből is láthatjuk, hogy a légitársaság a folyamatos fejlődés és az útvonalhálózat bővítése mellett teszi le a voksát, ami kimondottan előremutató különösen a jelenlegi gazdasági környezetben és jó hír nekünk, utasoknak. Ezt emelte ki Nico Torrisi, a Catania repülőtér vezérigazgatója is: 

Szeretném hangsúlyozni, hogy ami itt ma történt, az a gazdasági ciklussal szembe megy

– jelentette ki

Igazán lelkesítő hír, hogy egy világméretű válság közepette, amelynek még nem látni a végét, egy fontos üzemeltető úgy döntött, hogy Cataniára fókuszál, és itt nyit bázist. Szeretném mindezt őszintén megköszönni a Wizz Airnek. Ez a beruházás mutatja, hogy Catania, és általánosságban a régió, továbbra is vonzó helyszín. Végezetül, egy új légitársaság belépése a repülőtérre a legjobb módja a verseny növelésének és az árak csökkentésének.

fogalmazott Francesco D’Amico, a Catania repülőtér kereskedelmi igazgatója.

A Wizz Air legújabb útvonalai Cataniából: Róma Fiumicino (indulás: október 8.; járatsűrűség: naponta háromszor; viteldíj*: 9.99 €); Bologna (indulás: október 8.; járatsűrűség: naponta kétszer; viteldíj*: 9.99 €); Velence Marco Polo (indulás: október 8.; járatsűrűség: naponta; viteldíj*: 9.99 €); London Luton (indulás: október 22.; járatsűrűség: csütörtök és vasárnap; viteldíj*: 19.99 €); Memmingen/ Nyugat-München (indulás: október 28.; járatsűrűség: kedd, szombat illetve szerda, vasárnap a téli hónapoktól; viteldíj*: 19.99 €).

Fentiek mellett a Miláno-Malpensa és Catania között közlekedő járatok sűrűségét a légitársaság napi kettőről, háromra emeli.

Ugyanezen a napon került bejelentésre egy másik olasz vonatkozású hír is, miszerint a Wizz Air Milánó Malpensa és Bari között is új útvonalat indít, az új járat indulása szintén október 8-án lesz, napi egyszeri fordulóval és 9.99 €-tól indulnak a jegyek.*

* Az ár egy útra vonatkozik, és tartalmazza az adminisztrációs díjat, továbbá egy ingyenes kézipoggyászt maximum 40x30x20cm-es méretig.  Fedélzeti poggyász és minden egyes feladott poggyász esetében külön díjszabás érvényes. Az ár csak azokra a foglalásokra érvényes, amelyeket a wizzair.com oldalon vagy a WIZZ mobilalkalmazásban végeznek. A feltüntetett áron elérhető ülőhelyek száma limitált.

wizz_air_1.jpg

(Forrás: Wizz Air / a Wizz Air engedélyével)

2020. szeptember 9."Másodfokon is a Wizz javára döntött a bíróság - sikertelen a Ryanair Sun fellebbezése a Buzz márkanév ügyében" címmel a következő tájékoztatást kaptuk a légitársaságtól, amit változtatás nélkül közlünk:

A Wizz Air, Európa leggyorsabban növekvő és legzöldebb* légitársasága bejelentette, hogy a Ryanair Group leányvállalata, a Ryanair Sun S.A. által, a BUZZ márkanév kapcsán indított fellebbezési eljárás a WIZZ nyertességével zárult. A Fővárosi Ítélőtábla helyben hagyta az elsőfokú bíróság ideiglenes intézkedést elrendelő végzését, amely eltiltotta a Ryanair Sunt a BUZZ megjelölésnek a légitársasági szolgáltatások nyújtása körében történő magyarországi használatától ideértve a buzzair.com domain magyarországi használatát is.

A Ryanair 2019 őszén jelentette be, hogy budapesti bázisa üzemelését a lengyel leányvállalata, a Ryanair Sun fogja átvenni, és azt az új, Buzz márkanév alatt fogja üzemeltetni. A Wizz Air ideiglenes intézkedés iránti kérelmet terjesztett elő a Buzz megjelölés használatával szemben sérelmezve, hogy e megjelölés összetéveszthető a saját védjegyeivel, így annak használata megtévesztheti az utasközönséget, és sérti a légitársaság közismert védjegyeinek hírnevét. Az elsőfokú bíróság végzésével a WIZZ kérelmének helyt adott és eltiltotta a Ryanair Sunt, a megjelölés magyarországi használatától. A Ryanair fellebbezése nyomán született másodfokú végzés helyben hagyta az elsőfokú bíróság döntését - annak helyes indokai alapján.

Mivel a végzés ideiglenes intézkedés tárgyában született, így a bíróság döntése még nem teremt végleges állapotot, azonban időközben a Wizz Air pert indított az ügy végleges rendezése érdekében. Ennek keretében lesz lehetőség arra, hogy a WIZZ védjegyeivel összetéveszthető BUZZ márkanév, valamint a buzzair.com domain magyarországi használata végérvényesen megszűnhessen, ezáltal védve a WIZZ védjegyeit.

<A cikkben szereplő fotókat a Wizz Air légitársaságtól kaptuk és az írásbeli engedélyük birtokában használtuk fel.>

A bejegyzés trackback címe:

https://utazzokosan.blog.hu/api/trackback/id/tr4416196078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása